Om mig

Jag heter Thomas Sahlin och är legitimerad tandläkare, född och uppvuxen i Uppsala.  Mitt intresse för kirurgi väcktes tidigt under tandläkarutbildningen och ledde till att jag undervisade tandläkarstudenter i  klinisk huvud-hals anatomi och oral anatomi vid Karolinska Institutet.

Min masterexamen tog jag  2012 i ämnet implantologi. Därefter har jag även läst på Läkarprogrammet vid Uppsala universitet för att fördjupa mig i Öron-Näsa-Hals området.

Jag är utbildad inom kirurgi både på nationell och internationell nivå för  kunna erbjuda mina patienter det allra senaste inom forskning och behandlingar.

Sedan 2016 har jag tjänstgjort i Folktandvården Stockholm med det kirurgiska ansvaret för norra och västra Stockholms upptagningsområde.Här fungerade jag även som handledare och utbildare samt sakkunnig i kirurgi.

Sedan 2017 är jag Bitr. Övertandläkare i käkkirurgi på käkkirurgiska kliniken vid Eastman Institutet i Stockholm. Här arbetar vi som remissinstans för hela Stockholmsområdet men även utomläns ifrån. På Eastman Institutet utförs vuxen-och barnkirurgi i såväl vaket tillstånd som under narkos.

En viss del i mitt arbete ingår det att jag undervisar och handleder allmäntandläkare med intresse för dentoalveolär kirurgi och implantatkirurgi. Därtill är jag momentansvarig och klinisk handledare i oral kirurgi på Tandläkarprogrammet vid Karolinska Institutet. Det ger mig mycket glädje att undervisa och handleda intresserade kollegor och framtida kollegor inom det utmanande ämnet oral kirurgi.

Jag är medlem i följande organisationer: